Menu pełne smaku i pasji

Poznaj naszą autorską kartę dań, w której królują sery długodojrzewające – Bursztyn, Rubin i Szafir.

Każde danie to harmonijne połączenie tradycyjnych receptur z nowoczesnym podejściem do smaków, które zachwycą nawet najbardziej wymagające podniebienia. Od wykwintnych przystawek, przez aromatyczne makarony i sosy, aż po zaskakujące desery – przygotowaliśmy propozycje, które uczynią każdą wizytę prawdziwą podróżą kulinarną. Smacznego!

Startery kuchnia

tatar wołowy 56,-

z majonezem lubczykowym, domowymi piklami, zółtkiem confit i serem Bursztyn

Krewetki 59,-

w emulsji winno-maślanej na grzance z chorizo i ziołowym twarogiem

Łosoś gravlax                                                     52,-

plastry łososia marynowanego w młodych burakach z piklowaną rzodkiewką i wędzonym twarogiem Lublanka

Sałata Cezar ze Skarbami Serowara 

* Kurczak Zagrodowy 45,-
* Krewetki 5 szt. 53,-

Burrata 45,-

z pomidorami malinowymi, marynowanymi oliwkami i serem Szafir

Pierogi “Pani Liubomyry” 47,-

z farszem ziemniaczano-twarogowym w emulsji maslano-tymiankowej ze Skarbami Serowara

Bursztynowy hummus48,-

ze świeżymi warzywami, piklowaną kalarepą i ziołami

img-26
img-26

Zupy

Rosół z trzech mięs 28,-

z domowym makaronem

Zupa Serowa                                                         33,-

z pieczonym ziemniakiem, owocami i orzechami

Chłodnik litewski 26,-

z jajkiem i serem Bursztyn

Pasty

tagliolini nero z krewetkami                          65,-

w emulsji winno-maślanej, ze szparagami, suszonymi pomidorami i fasolką edamame

rigatoni w emulsji bazyliowej                         59,-

z serem straciatella, orzechami laskowymi i serem Bursztyn

spaghetti z kręgu sera bursztyn67,-

w emulsji truflowej
Dodatek trufli do makaronu – 30,-

 

Zielone risotto ze szparagami                        58,-

z serem Szafir i mascarpone

DANIA GŁÓWNE

Ossobuco 89,-

na Rubinowym puree z karmelizowaną marchwią, pieczarkami i sosem porto

Filet z miętusa 83,-

na letnim risotto z kompresowanym ogórkiem

Filet z dorady                                                      75,-

z palonymi ziemniakami na labnehu i fasolką edamame

Żeberko wieprzowe                                            72,-

na pajdzie wiejskiego chleba z cebulką duszoną w ciemnym piwie

PIERŚ Z kaczki85,-

z kluskami serowymi, młodymi warzywami i sosem jeżynowym

pierś z zagrodowego kurczaka69,-

w sosie kurkowym z Szafirowymi kopytkami i młodym szpinakiem

Sezonowany stek Wołowy

z Bursztynowym puree, dzikim brokułem,              młodą marchwią i sosem z trawy żubrowej

Polędwica 135,-
Rib-Eye 129,-

DANIE SPECJALNE*                                              139,-

Żebro wołowe z Szafirowymi kopytkami, glazurowanymi warzywami sezonowymi i sosem Porto

*o dostępność zapytaj Kelnera

img-26

deski serów

Deska Serowara 79,-

Bursztyn 15msc / Szafir 15msc / Rubin 15 msc/ domowa konfitura / marynowane oliwki / owoce / pieczone orzechy

Deska Szefa Kuchni 109,-

Bursztyn 15msc / Szafir 15msc / Rubin 15 msc / Camembert / dojrzewające wędliny / domowa konfitura / marynowane oliwki / owoce / pieczone orzechy

img-26

fondue

Fondue Szefa Kuchni 129,-

Kremowe fondue na białym winie z likierem wiśniowym i serami Bursztyn, Szafir i Rubin, serwowane z pieczywem, korniszonami oraz pieczonymi ziemniakami. 

Truflowe fondue 159,-

Kremowe fondue na białym winie z likierem wiśniowym, pastą truflową i serami Bursztyn, Szafir i Rubin, serwowane z pieczywem, korniszonami oraz pieczonymi ziemniakami.

fondue z musztardą dijon
i marynowanym pieprzem 149,-

Kremowe fondue na białym winie z likierem wiśniowym, musztardą Dijon, marynowanym, zielonym pieprzem i serami Bursztyn, Szafir i Rubin, serwowane z pieczywem, korniszonami oraz pieczonymi ziemniakami.

Wędliny długodojrzewające 30,-

Wedliny długodojrzewajace dodatkowo płatne
(Prosciutto / Spianata / Salami Napoli Dolce)

Desery

Maślana brioche 37,-

z sosem angielskim, sezonowymi owocami i serem Bursztyn

Semifredo chałwowe 35,-

z serem Szafir i malinami

Tiramisu pistacjowe 36,-

z serem Rubin

img-26

NAPOJE GORĄCE

Espresso 12,-

Espresso doppio 16,-

Americano 13,-

Cappucino 16,-

Latte 19,-

Flat White 19,-

Herbata 16,-

Czarna / Earl Grey / Owocowa
/Zielona Sencha / Zielona Jasminowa

Bursztynova Ice Tea 18,-

Napary 18,-

Rumiankowy / Mietowy

NAPOJE ZIMNE

Woda BursztyNova 20,-

gazowana / niegazowana

Woda Cisowianka 0,3 l 10,-

gazowana / niegazowana

Woda Cisowianka 0,7 l 18,-

gazowana / niegazowana

Coca-Cola 14,-

Coca-Cola Zero 14,-

Fanta 14,-

Sprite 14,-

KinleyTonic 14,-

NAPOJE ZIMNE

Fever Three Tonic Water Indiana 20,-

Fever Three Ginger Beer 20,-

Fever Three Pink Graperfuit 20,-

Fever Three Tonic Water 20,-

Elderflower 20,-

Napoje energetyczne 20,-

Red Bull Energy Drink 0,2 l
Red Bull Sugar Free 0,2 l

Soki

Świeży sok pomarańczowy 24,-

Świeży sok grejpfrutowy 24,-

Tłoczony sok jabłkowy 19,-

Tłoczony sok gruszkowy 19,-

Sok Pomidorowy Big Tom 19,-

Lemoniady

KLASYCZNA 18,-

cytryna / cukier / mieta / woda gazowana

GRUSZKA 21,-

gruszka / toffi / zyto / cytryna / woda gazowana

GRONO 21,-

zielone winogrono / aloes / wanilia / cytryna
/ woda gazowana

ŻURAWINA 21,-

Zurawina / herbata wisniowa / miód / cytryna /
woda gazowana

Restauracja Bursztynowa, Warszawa

PIWA z nalewaka

Amber Piwo Złote Lwy 0,5 l 21,-

Amber Piwo Złote Lwy 0,33 l 18,-

Amber Pszeniczniak 0,5 l 21,-

Amber Pszeniczniak 0,33 l 18,-

PIWA, Butelka 0,5 l

Piwo Żywe Amber 23,-

Pszeniczniak Amber 23,-

APA Amber 23,-

Grand Baltic Porter 23,-

Piwo Bezalkoholowe IPA 23,-

Truskawkowe Amber 23,-

Wina Musujące:

CaTullio Prosecco Extra Dry 27,-/159,-

(Włochy, Veneto)

Valpiana Prosecco Superiore
Valdobbiadene Extra Dry 189,-

(Włochy, Veneto)

Camille Braun Cremant
Prestige Brut279,-

(Francja, Alzacja)

Champagne Laurent Lequart
Blanc de Blancs Brut 419,-

(Francja)

Restauracja Bursztynowa, Warszawa

Wina Białe:

VSE Chardonnay 26,-/149,-

(Chile, Aconcagua)

Wachtenburg Riesling Classic 28,-/169,-

(Niemcy, Pfalz)

Bolzano Pinot Grigio 32,-/189,-

(Włochy, Alto Adige)

Wild Rock Sauvignon Blanc 209,-

(Nowa Zelandia, Marlborough)

Faustino Rivero Ulecia Albarinho 229,-

(Hiszpania, Rias Baixas)

Villebois Sancerre 249,-

(Francja, Dolina Loary)

Sammarco Nottetempo 100 Barrique
Chardonnay 259,-

(Włochy, Puglia)

Nicolas Potel Chablis 289,-

(Francja, Burgundia)

Wino Różowe:

Quinta da Raza Dom Diogo Padeiro 28,-/169,-

(Portugalia, Vinho Verde)

Wina Czerwone:

Conde Valdemar Tinto 28,-/159,-

(Hiszpania, Rioja)

Sammarco Primitivo di Manduria 32,-/189,-

(Włochy, Puglia)

Familia Falasco Balbo Malbec
Estate 33,-/199,-

(Argentyna, Mendoza)

Marques de Reinosa Reserva 209,-

(Hiszpania, Rioja)

Guigal Cotes du Rhône Rouge 209,-

(Francja, Dolina Rodanu)

Begali Valpolicella Classico
Ripasso Superiore 209,-

(Włochy, Veneto)

Nicolas Potel Bourgogne Pinot Noir 239,-

(Francja, Burgundia)

Familia Falasco Hermandad
Malbec 259,-

(Argentyna, Mendoza)

Lodali Barbera d’alba Lorens 17′ 289,-

(Włochy, Piemont)

Mocali Brunello di Montalcino 17′ 289,-

(Włochy, Toskania)

Lodali Barolo Lorens 18′ 479,-

(Włochy, Piemont)

Begali Amarone Classico Monte
Ca;Bianca 16′ 479,-

(Włochy, Veneto)

Wina polskie białe:

Wina polskie czerwone:

Solaris 30,-/179,-

Winnica Kazimierskie Wzgórza (Polska, Lubelskie)

Chardonnay 30,-/179,-

Winnica Kazimierskie Wzgórza (Polska, Lubelskie)

Riesling & Roter Riesling 30,-/179,-

Winnica Kazimierskie Wzgórza (Polska, Lubelskie)

Souvignier Gris 30,-/179,-

Winnica Kazimierskie Wzgórza (Polska, Lubelskie)

Solaris 29,-/169,-

Winnica Majątek Drzewce (Polska, Lubelskie)

Muscaris 32,-/189,-

Winnica Majątek Drzewce (Polska, Lubelskie)

Pinot Noir 30,- /179,-

Winnica Kazimierskie Wzgórza (Polska, Lubelskie)

Cabernet Cortis 30,- /179,-

Winnica Kazimierskie Wzgórza (Polska, Lubelskie)